A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Обласний комунальний навчальний заклад "Буковинський ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою"

Свобода означає абсолютне верховенство прав людини

Дата: 08.12.2022 10:44
Кількість переглядів: 25

Одна з найгостріших людських потреб бути захищеним у правовому плані – може бути реалізована завдяки правовій освіті та вихованню громадян.

 

Основну роль в цьому відіграє навчальний заклад, основним завданням якого в незалежній Україні є виховання гармонійної, цілісної особистості – громадянина України. Право – основа держави, знання права – порядок у державі.

Правова освіта стає пріоритетом національної стратегії освіти і виховання. Основна місія належить закладу освіти, який має необхідні засоби і методичну базу для втілення в життя відповідних програм.

Варто зазначити, що правова освіта – це не робота одного року, це система, яка розрахована на кілька років для широкого кола учнів і дає результат у повсякденній роботі та позашкільній її діяльності.

Правовиховна робота в ліцеї базується на нормативній базі, яку складають: Загальна декларація прав людини, Декларація прав дитини, Конвенція ООН про права дитини, Конституція України, Закон України «Про освіту», «Про загальну середню освіти», «Національна програма «Діти України», відповідні укази Президента України, регіональні програми в галузі правової освіти та виховання.

Виховний захід  «Знай свої права»

Ліцеїсти розповідали  про права та обов’язки дитини, ознайомились з Конституцією нашої країни, вчились відрізняти права від обов’язків, а також провели засідання круглого столу «Запобігання правопорушенням і злочинам серед учнів»

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора